top of page

Pc, tablet of laptop?

Van tablets in verschillende maten tot laptops in alle geuren en kleuren, soms zie je door het bos de bomen niet meer en weet je niet wat je nu eigenlijk moet aanschaffen. Benitek Computers begrijpt jouw frustraties en wil je met enkele tips helpen om de beslissing tussen een laptop, pc of tablet gemakkelijker te maken.

Verschillen tussen pc, tablet en laptop

Wanneer je op punt staat de keuze te maken tussen een pc, tablet of een laptop zijn er bepaalde zaken waarmee je rekening moet houden. De beste optie is om te kiezen voor een pc aangezien je deze op maat kan laten maken en een desktop veel krachtiger is dan zijn kleinere en compactere broertjes. Ben jij op zoek naar de performance van een computer, maar wil je toch mobiel zijn? Een laptop kan de oplossing bieden. Je kan doorheen het hele huis gebruik maken van het toestel en bovendien is het gemakkelijk om op te bergen. Toch moet je in je achterhoofd houden dat een laptop minder krachtig is dan een pc. Je boet namelijk in op prestatie en levensduur. Bij eventuele schade moet het volledige toestel vervangen worden in plaats van enkele onderdelen. Wil jij gewoon de krant lezen, e-mails sturen en een beetje surfen? Een tablet is vast iets voor jou.

Keuze toestel.jpg

Het is zeer mobiel en nog gemakkelijker om mee te nemen dan een laptop. Ook kunnen tablets je kinderen entertainen bij lange reizen. Een tablet is een leuk device voor bepaalde toepassingen, maar het kan niet gezien worden als een vervanger van een laptop of een pc. Het is eerder een verlengstuk ervan in een compacte versie.

Keuze toestel 2.jpg

Troeven van een pc t.o.v. een tablet of laptop

Een pc wordt altijd aangeraden als het mogelijk is. Ben jij van plan jouw computer steeds op een vaste plaats te laten staan in je huis? Wil jij surfen en spelletjes spelen op een snelle manier? Wanneer het antwoord op beide vragen ja is, kies je beter voor een desktop. Laptops verkopen nog steeds beter, maar dit heeft gewoon te maken met het feit dat je met een laptop mobieler bent. Toch heeft een pc meer voordelen. De levensduur is beter en je kan na enkele jaren bepaalde onderdelen vervangen. Laptops of tablets zijn na intensief gebruik stuk en kunnen na enkele jaren niet geüpgraded worden.

 

Benitek Computers voor jouw pc op maat!!

Twijfel je nog tussen een pc, laptop of tablet? Heb je vragen over bepaalde specificaties?

Wanneer je langskomt in onze winkel nadat je best een afspraak hebt gemaakt staan we klaar om een toestel te zoeken dat bij jou past. Ga je voor een pc? Dan maken wij er eentje op maat voor jou. We kijken naar jouw noden en stellen de pc af zodat jij er nog lange tijd van kan genieten.  

bottom of page